pondělí 6. července 2015

04_tržiště

Vstavam. Skoro vsichni jsou v práci. Jsme tu jen tři. Nekdo proste nejde do práce, kdyz se mu nechce. Nikdo to tu asi tolik nehroti...

Davam si ledovou sprchu, ale na to si tu budu muset zvyknout. Ke snídani mam celkem normální veci. Místní chleba, nutelu, dzem, máslo a čaj.

Vyrážím do centra.
Víte, tady je to úplne odlišný svět. Doprava tu funguje na úplne jiném principu. Jezdí tu autobusy, ale ve skutečnosti to jsou multivany, kterým se tu rika trotro. No je to takova MHD. Jízdní rad? Vůbec... Proste jsou mista odkud tyto trotra jezdí. Typek jen lrivi všude okolo kam jede a lidi naskakuji dovnitř. Vždy se čeká az je auto naplněné. 
Pak to vypada asi takhle.


Nebo je tu druha možnost a to taxi. Je jich tu mraky. 75% veškeré dopravy jsou jen trotra a taxi.
Přes den je doprava super, ale vecer? Cesta přes den vám zabere třeba 40 min ale vecer to jsou 2 hodiny. Jsou tu hrozne  zácpy a fronty.
Oni tu nemají dopravní značky, jen klaksony. Clovece div se, ale ono to funguje! Nikde jsem nevidel bouračka. Ale ten hluk... Proste vsichni jen troubi. Proste dodám foto trotra a taxi, ted je bohuzel nemam... 

Tady nejsou vůbec zádný běloši. Vsichni černoši se hrozne divi, kdyz vidí bílého. Mávají na nás a křičí erbrony. To je neco jako bila rasa. Je to docela sranda, vsichni se s námi chteji pozdravit. Ale mam strach z různých nemoci tak ruku moc nepodívám. 
Vsichni jsou ale hrozne přátelsky. Jsou hrozne radi, kdyz nam belochum muzou poradit a ukázat cestu. Skoro si tu připadám jako zvířátko v zoo, kdyz na me vsichni tak civi.

Mam tady par fotek z města. Je tu všude neskutečný bordel a hodně to tu smrdí. Jejich systém Kanalizace celkem nechapu. Vedle silnice je vždy vybetonivany příkop a tam všechno teče. No nic příjemného.




Kupuji si první místní ovoce. Je to ananas, ktery stojí 2cedi (10kc). No... Lepší ananas jsem v životě nejedl. Snad přestanu rikat veci, kterou jíme v Evropě ananas. Pral bych všem, aby mohli ochutnat místní ananas. 


Jdu do marketu. To je fakt pecka. Je tu přes 30'C a samozrejme tu nemají ledničky. Maso maji vystavené normálně na vzduchu, lítají na nej mouchy a takto ho maji cely den. Wau to jsem fakt nečekal. Maji tu hlavně tu ryby. Samozrejme par kuřat a vepřové. Hovězí skoro ne. Ale hrozne to tu zapáchá. 



Tento market ma tři patra. Ve druhem se mi opravdu líbí tento stánek.


Třeti patro je cele obsazené výrobní linkou. Ehm... Tedy cernoskama, které šíji trička, šaty a mnoho dalšího. 

Je odsud pekny výhled.


Chcete koupit ledničku? Staci si vybrat. 


Poprvé se dostáváme do problému. Místní černoch se s nama dává do řeči a po chvili, ze chce vidět naše pasy. Sanozrejme jsme se mu vyspali. Nebudu nikomu cizímu přece dávat pas. 
Po cvili nam ukazuje nejaký pofiderni policejní průkaz, ale my mu nevěří me a myslíme si, ze je to sranda. No asi nebyla...
Začíná na nás křičet a ze pojedeme někam, kde nás bude prověřovat. Zacal byt fakt zlej. Držel jednoho znas. Byli jsme tam tři, ale kolem dalších 20 černochů. Naštěstí nam pomohla jedna místní slečna, která neco řekla s my mohli utíkat pryč. No nebylo to zrovna příjemné. Rychle tedy domu.

Mam tu večeři. Je to neco jako ghanske brambory a co jiného nez paliva rybí omáčka s kostnatou rybou. Ale bylo to
Celkem dobre.



Přidává se k nam další trejnik. Je to Marek z Polska. Je fajn, ze to neni Nemec. 

Vecer jdeme na party. Je to na terase 2 patroveho domu a je odsud celkem fajn výhled. Hraje tu místní muzika a je fakt mazec sledovat ty černochy jak to ru roztaceji. Je to proste úplne neco jiného nez u nás.

Každéj si s nama chce udelat fotku, ale my jsme přátelští a každému ji doprejeme. Po chvili nás pře mluvili k tancování. Smějí za nás styl tance. No je proste jiný nez ten jejich.
 Ve 3 končíme a jedeme domu.



Čtvrtek probíha podobně. Jdeme do jiného marketu.
Ale nejdříve si dáváme oběd v restauraci. Davam si specialitu zvanou fufu. Je to neco jak nás houskovy knedlík v neuvarenem stavu s palivou rybí omáčkou a tvrdým masem. No na místní stravu si jen tak nezvyknu.


Market hrozne smrdí. Je to tu situované jako stánek, cesta, kanál, cesta, stánek.



A maji tu hrozne moc kravinek, značkových veci, iPhonů, ale všechno samozrejme falešné. 


Takhle se tu třeba prodávají boty. 

Vecer tu prší. A je ti velice příjemné.











1 komentář: